Hout lasersnijden

Hout lasersnijden of graveren is een populaire manier om nauwkeurig en secuur hout te bewerken. Maar ook andere materialen kunnen worden bewerkt, denk aan MDF lasersnijden, kunststof lasersnijden en leer lasersnijden. Met hout kun je ontzettend veel maken, van praktische meubels tot sierlijke accessoires. Wij bewerken hout dan ook in alle soorten en maten.

RB Laser biedt een ruim aanbod waarbij je een keuze hebt uit verschillende soorten hout. Wanneer je op zoek bent naar een uniek stuk of een creatief cadeau, dan ben je bij ons aan het juiste adres. Doordat wij gebruik maken van onze eigen hout laser machine kunnen wij verschillende unieke en persoonlijke stukken maken. Om ervoor te zorgen dat dit helemaal naar jouw wens is, hebben we tijdens het proces goed contact.

Maar hoe werkt hout lasersnijden nu eigenlijk? We vertellen je graag alles over hoe wij te werk gaan, wat de mogelijkheden zijn en wat de voordelen van het lasersnijden van hout zijn.

Hoe vakkundig hout lasersnijden in zijn werking gaat

Hout lasersnijden of graveren is een techniek waarbij een stuk hout op maat wordt bewerkt en tot een object wordt gesneden. Het hout wordt gesneden door de laserstraal die uit de machine komt, waarbij aandachtig en precies werken centraal staat. Wanneer je hier een fout in maakt, kun je het hele stuk meteen al verpesten. Gelukkig zijn onze experts bekend met het houtsnijden en hebben zij door de jaren heen heel wat ervaring opgedaan.

Bij RB Laser streven we naar een zo duurzaam en kwalitatief mogelijke levering. Om dit te kunnen bereiken werken we dan ook met het oog op duurzaamheid. Hierbij maken wij gebruik van onze eigen hout laser machine. Dit is een CO2 lasersnijder met een laserstraal van 100 Watt die via een spiegel naar de lens van de snijkop geleid.

Elk van onze klanten heeft andere wensen, daarom wordt bij elke klant de machine handmatig ingesteld. Hierbij wordt gekeken naar het optimale en gewenste brandpunt. Voor onze experts beginnen met het hout lasersnijden, worden eerst de tekeningen en concepten grondig gecontroleerd. Wanneer je bij RB Laser je hout laat laseren is het voor ons erg belangrijk om precies te weten wat je wensen zijn. Hiervoor worden vervolgens tekeningen en concepten gemaakt. Pas wanneer deze akkoord zijn, gaan we verder met het snijden van het hout.

Wanneer het hout met onze experts volledig door de lasermachine is gehaald, wordt deze bewerkt en afgerond. Voordat dit naar de klant wordt gestuurd, wordt het netjes en zorgvuldig ingepakt.

De mogelijkheden van hout laseren

Er zijn ontzettend veel mogelijkheden wanneer je hout laat lasersnijden door een professional. Zo kun je bij ons verschillende houten voorwerpen laten laseren. Denk bijvoorbeeld aan een uniek cadeau voor een vriend of familielid. Dit kan zich uiten in een afbeelding, de skyline van de stad of gewoon een vorm die dient als decoratie. Wat wij vaak als aanvraag binnen zien komen, is het maken van een schaalmodel. Waarbij je bijvoorbeeld een ouderlijk huis op schaal kunt laten maken. De mogelijkheden zijn echt oneindig als het aankomt op lasersnijden.

Naast persoonlijk gebruik is hout laten lasersnijden ook een goede optie voor de zakelijke markt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het maken van een uniek visitekaartje of een relatiegeschenk. Door te werken met dit bewerkte hout geeft dit een unieke en opvallende uitstraling. Hout lasersnijden kun je zelfs in het imago van het bedrijf meenemen.

Welk soort hout je wilt, bepaal je natuurlijk zelf. Dit ligt volledig aan wat jouw wensen zijn, zo kun je kiezen uit een lichte of een donkerdere kleur. Door duidelijk bij ons aan te geven wat je wensen zijn voor het hout laseren, kunnen wij ervoor zorgen dat het er zo uit komt te zien als dat je voor ogen had en zelfs mooier! Verschillende houtsoorten die gebruikt kunnen worden voor het hout lasersnijden zijn multiplex, HDF, spaanplaat en kurk.

Multiplex

 • Multiplex bestaat uit meerdere lagen houtfineer die aan elkaar zijn gelijmd en kan verschillende houtsoorten bevatten.
 • De snijkwaliteit kan variëren afhankelijk van de gebruikte houtsoorten, maar multiplex snijdt over het algemeen goed met schone randen.

Spaanplaat

 • Spaanplaat bestaat uit houtvezels die met lijm zijn samengeperst en is populair in meubelproductie.
 • Het snijdt goed, maar de snijranden kunnen ruw zijn en er kunnen veel roetachtige resten achterblijven.

HDF

 • HDF is vergelijkbaar met MDF, maar het heeft een hogere dichtheid en is vaak harder.
 • Het snijdt over het algemeen goed, met schone randen en weinig verkleuring.
 • HDF is bijzonder geschikt voor het lasersnijden van gedetailleerde ontwerpen.

Kurk

 • Kurk is een zacht en poreus materiaal dat met laser kan worden gesneden.
 • Het snijdt meestal goed, met schone randen, en de snijranden kunnen enigszins geschroeid lijken.
 • Kurk is een populair materiaal voor het maken van producten zoals reliëfkaarten, stempels en decoratieve items.

De voordelen van hout lasersnijden

Het hout snijden met een laser heeft verschillende voordelen. Het is vrij dun materiaal en je kunt er ontzettend veel mee. Verschillende voordelen voor hout laseren is dat er minimaal materiaalverlies is en het restmateriaal kan een stuk makkelijker worden hergebruikt. Dit maakt het een duurzamer proces.

Andere voordelen zijn dat het een stuk sneller is vergeleken met andere methoden. Je kan ontzettend precies werken en je kunt er heel veel verschillende vormen van maken. Er worden ook geen splinters gevormd, waardoor het veiliger is om mee te werken als expert zijnde, maar ook voor jou is dat ontzettend prettig.

Laat jouw hout lasergraveren!

Naast het lasersnijden kun je bij RB Laser ook je hout lasergraveren. Hierbij wordt door het werken met een laser een vorm in het hout gegraveerd. Op dit moment is de laser dus niet zo sterk dat deze er doorheen gaat, wat wel het geval is bij lasersnijden.

Hout lasergraveren heb je misschien als kind ooit weleens gedaan, met een vergrootglas, een stukje hout en de zon. Op die manier kun je woorden, maar ook vormen maken in het hout. Door het werken met een machine kunnen we dit op een heel precieze en mooie manier doen, waardoor jouw voorwerp er precies uit komt te zien zoals jij voor ogen had. Ben je benieuwd geworden naar wat wij jou allemaal kunnen bieden? Neem dan direct contact met ons op!

Plattegrond Leiden blauw water
Dino skeletten B
Manege

  Robert en Berit Walraven-Brouwer

  Rooseveltstraat 18V
  2321BM Leiden

  info@rb-laser.nl
  +31 6 15331046

  Privacybeleid, AVG
  Algemene voorwaarden
  Levertijd & Verzenden