Leer lasersnijden

Leer graveren is gemakkelijker, sneller en veiliger dan het snijden met de hand, mes of gereedschap. Onze lasersnijder werkt namelijk contactloos en dat is perfect voor taaie materialen zoals leer die wel snel kunnen beschadigen. RB Laser heeft ervaring in het snijden en graveren van eigen ontwerpen en het personaliseren van leren producten. Wij tekenen, controleren en lasersnijden alles zelf in onze werkplaats en dragen zorg voor een persoonlijke afhandeling en verzending. Meer over het lasersnijden van leer lees je hieronder.

Hoe graveren wij leer?

Het lasersnijden van leer vraagt een nauwkeurige werkwijze. Voor het lasersnijden gebruiken wij een CO2 lasersnijder met een laserstraal van 100 watt die via spiegels naar de lens in de snij-kop wordt gebracht. Wij stellen de machine handmatig in en kunnen op die manier het perfecte brandpunt bepalen en veel soorten leer bewerken. Het bed van de laser is 90 cm bij 150 cm dus ook het lasersnijden van grotere ontwerpen is mogelijk. Voordat wij de lasersnijder aanzetten, wordt de tekening nauwkeurig gecontroleerd en aangepast indien nodig. Na afloop van het lasersnijden van leer zorgen wij voor een handmatige afwerking en pakken het product netjes in. Zo ben je verzekerd van een uniek kwalitatief product waar met aandacht en zorg aan is gewerkt.

Welke opties zijn er?

Er zijn zoveel soorten leer en bijna alle soorten kunnen wij lasersnijden of graveren. Denk bijvoorbeeld aan nubuck, kunstleer, microleer, natuurleer of ruw leder. Wanneer je kiest voor het lasersnijden van leer, dan ontstaan er patronen in het leer waar je doorheen kunt kijken. De optie graveren is mooi voor grotere vlakken of bijvoorbeeld foto’s of logo’s. Hierbij beweegt de laser als een printer, zodat er steeds een laagje wordt weggebrand. De afbeelding wordt lijn voor lijn opgebouwd en geeft een haptisch effect. Het vlak ligt dan verzonken in het materiaal. Als je nog vragen hebt over de opties met betrekking tot het lasersnijden van leer kun je contact met ons opnemen.

Prijs van leer graveren

De prijs van leer lasersnijden baseren wij op een aantal aspecten. Hoe groter het te snijden oppervlak, hoe hoger de prijs zal liggen. Het graveren van vlakken kost meer tijd en is kostbaarder. Wanneer je een eigen ontwerp wilt laten lasersnijden, zullen wij jouw afbeelding moeten controleren wat een meerprijs geeft. Tevens kunnen wij de producten uit ons assortiment vrijwel altijd personaliseren voor een meerprijs. Wil je een offerte voor het lasersnijden van leer? Neem dan even contact op.

Direct contact opnemen?

Direct contact opnemen omtrent leer graveren kan op meerdere manieren. Gebruik ons online contactformulier, stuur een e-mail (info@rb-laser.nl) of bel ons via (+31) (0)6-15-33-10-46. Wanneer je een aanvraag wil doen voor het lasersnijden van een eigen ontwerp, stuur je jouw ontwerp direct mee met informatie over de grootte, oplage en gewenste levertijd. De producten uit ons assortiment bestel je via onze webshop. Het lasersnijden van leer laat je natuurlijk doen door RB Laser. Wij kunnen ook materialen als plexiglas, papier en rubber lasersnijden.

  Robert en Berit Walraven-Brouwer

  Rooseveltstraat 18V
  2321BM Leiden

  info@rb-laser.nl
  +31 6 15331046

  Privacybeleid, AVG
  Algemene voorwaarden
  Levertijd & Verzenden