MDF laten lasersnijden

Ben je van plan om diverse MDF platen te laten lasersnijden maar weet je niet goed waar je moet beginnen? Of wat er allemaal precies mogelijk is? Voor alle vragen over het lasersnijden van MDF platen zit je op het juiste adres. MDF platen zijn platen bestaat uit fijne en droge houtvezels die samen met hars onder een hoge druk worden samengeperst. De hars zorgt ervoor dat het materiaal vanzelf een gladde oppervlakte krijgt. MDF staat voor Medium Density Fireboard wat letterlijk vertaald Medium Dichtheid Vezelplaat betekent. De specifieke dichtheid van een MDF plaat wordt via de hoogte van de druk bepaald. De hoeveelheid druk die tijdens de productie op de plaat wordt uitgeoefend bepaald wat de dichtheid van de plaat is. MDF is een uiterst geschikt materiaal om te gebruiken bij het lasersnijden, omdat het zeer gemakkelijk gegraveerd kan worden. Bij het lasersnijden van MDF is het mogelijk om zeer fijne contouren van 0.1 mm uit te werken.

Lasersnijden is een bewerkingstechniek waarbij er door middel van een laserstraal een verandering in de vormgeving van een materiaal wordt aangebracht. Daarnaast kan de laserstraal worden gebruikt om fijne contouren uit te werken op een materiaal om een bepaalde afbeelding te graveren. Lasersnijden brengt diverse mogelijkheden met zich mee. Naast het bewerken van MDF is het mogelijk om vele andere materialen te lasersnijden en bewerken. Voorbeelden zijn bijvoorbeeld hout, kunststof, leer, papier enzovoorts. Wij van RB Laser zijn ervaren in het personaliseren van allerlei soorten materialen voor onze klanten. Ons aanbod en assortiment zijn zeer breed. Of het nu gaat om het creëren van decoratiestukken voor in een woonruimte of om het lasersnijden voor zakelijke doeleinden, voor ons is niets te gek!

Hoe laser- graveren of snijden wij MDF?

MDF is een materiaal wat het zeer gemakkelijk maakt om een fijne contouren in het materiaal te graveren. Dit komt voornamelijk door de dichtheid van het materiaal wat ervoor zorgt dat de laser gemakkelijker door een MDF plaat kan snijden. In tegenstelling tot het relatief stevige hout is het gemakkelijker om de MDF plaat te bewerken. Dit materiaal is steeds vaker terug te vinden in onder andere huisartikelen zoals meubels. Verder kan je het terugvinden in de deuren of laminaat vloer bijvoorbeeld. Ook wordt MDF in huis vaak gebruikt voor wanddecoraties of akoestische panelen. MDF is een zeer geluidsabsorberend materiaal. Dit zorgt ervoor dat het ook steeds populairder is in studios of geluidsinstallaties zoals boxen.

Je bent bekend met de diverse mogelijkheden om MDF van toepassing te kunnen laten komen. Maar hoe zorgen we er bij RB Laser ervoor dat we de platen zo secuur mogelijk kunnen bewerken? En waarom is het een zeer geschikt materiaal om met het lasersnijden gebruik van te maken? Allereerst kan MDF vanwege de dichtheid van het materiaal gemakkelijk bewerkt worden. Dit komt doordat het een minder dicht materiaal is dan hout. Een plaat van dit materiaal kun je dus gemakkelijk lasersnijden waardoor er strakke kantlijnen gemaakt kunnen worden. Daarnaast zorgt de plaatdikte ervoor dat er een hoge snijsnelheid gebruikt kan worden. Bij producties van grote aantallen artikelen zorgt de snijsnelheid ervoor dat het resultaat sneller gerealiseerd kan worden. Onze werkwijze bij het snijden van MDF platen is zeer effectief, efficiënt en secuur. Om ervoor te zorgen dat het materiaal niet onnodig beschadigd is een goed voorbereide en gefocuste werkwijze essentieel. MDF kan namelijk reageren op hitte of vocht. Dit zorgt ervoor dat de plaat uitzet.

Waarom zou je MDF snijden of graveren?

MDF lasersnijden brengt zowel diverse mogelijkheden als voordelen met zich mee. Je bent bekend met de aard van de stof wat ervoor zorgt dat het gemakkelijk te graveren is. Het is mogelijk om op een korte termijn grote aantallen te bewerken vanwege de snijsnelheid. Maar er zijn andere voordelen met het gebruiken van MDF! Platen van dit materiaal hebben splintervrije zijkanten. Ook de snijkanten zijn splintervrij. Dit houdt in dat hier verder geen extra bewerking voor nodig is. Daarnaast gaat er weinig materiaal verloren, wat het een zeer duurzame stof maakt. De grootste voordelen zijn het nauwkeurig kunnen lasersnijden van motieven. Het is gemakkelijk om een MDF plaat te graveren. Daarnaast is het gemakkelijk om een gepersonaliseerd ontwerp snel en efficiënt op grote schaal te produceren. Kortom, in tegenstelling tot andere materialen is MDF gemakkelijk te bewerken, het splintert niet, trekt niet krom en kan op grote schaal geproduceerd worden.

Neem contact op en laat direct je MDF graveren!

Ben je dus op zoek om vakkundig en efficiënt MDF platen te bewerken? Neem dan snel contact met op met RB Laser via (+31) (0) 6-15-33-10-46 of stuur een e-mail naar info@rb-laser.nl. Ook voor vraagstukken, andere opmerkingen of lasersnijden en graveren kun je altijd gemakkelijk contact met ons opnemen!

  Robert en Berit Walraven-Brouwer

  Rooseveltstraat 18V
  2321BM Leiden

  info@rb-laser.nl
  +31 6 15331046

  Privacybeleid, AVG
  Algemene voorwaarden
  Levertijd & Verzenden