Papier lasersnijden

Papier lasersnijden is een stuk sneller, en dus efficiënter, dan papier met de handsnijmachine snijden! Graveren is een stuk lastiger bij papier omdat het zo dun is. RB Laser helpt je daar graag op een duurzame manier bij! Zoek je een bedrijf waar je jouw eigen papieren ontwerpen kunt laten lasersnijden? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. RB Laser beschikt over een ruim assortiment zelf ontworpen duurzame producten. Wij hebben ervaring in het snijden van je eigen ontwerpen en/of het personaliseren van reeds bestaande producten. Wij ontwerpen, controleren en lasersnijden onze en jouw producten in onze lokale werkplaats. Wil je meer weten over papier of karton lasersnijden? Neem dan contact met ons op of lees verder.

De voordelen van papier lasersnijden

Alle papiersoorten zijn geschikt voor lasersnijden. Maar wat zijn nou precies de voordelen van papier lasersnijden? De voordelen van papier lasersnijden zijn:

 • Hoge precisie
 • Fijne details
 • Extreem snel
 • Geen kreukels en vouwen
 • Gravering mogelijk
 • Duurzaam

Hoe lasersnijden wij papier?

Papier lasersnijden vraagt om een voorzichtige en precieze werkwijze. Wij streven wij naar een duurzaam productieproces met gebruik van verantwoorde materialen. Dit ziet u terug in het gerecyclede papier wat wij gebruiken, afkomstig van FSC, PEFC en VVNH gecertificeerde papierleveranciers. Onze CO2 lasersnijder heeft een laserstraal van 100 watt die via spiegels naar de lens in de snij-kop wordt gebracht. Wij stellen de machine handmatig in en kunnen op die manier het ideale brandpunt bepalen en zodoende papier en karton lasersnijden. Het bed van de laser is 90 cm bij 150 cm dus ook het lasersnijden van grotere formaten (A4+) is mogelijk. Een klein of groot ontwerp, niets is te gek voor onze lasersnijder. Voordat wij de lasersnijder aanzetten, wordt de tekening nauwkeurig gecontroleerd en aangepast indien nodig. Na afloop van het lasersnijden van papier of karton controleren wij handmatige de gesneden producten en pakken deze zorgvuldig in.

Diverse opties in papier en karton

Papier en karton komt in vele kleuren, maten en diktes. Niet alle diktes zijn geschikt voor onze lasersnijder. Wij kunnen het beste resultaat boeken met papier of karton van een bepaald gewicht. Karton lasersnijden geeft meer mogelijkheden dan papier en daarom raden wij dit aan. Het lasersnijden van karton kunnen wij op drie manieren. Het materiaal kan, ten eerste, door en door worden gesneden waardoor patronen ontstaan waar je doorheen kunt kijken. Lijn graveren is de tweede mogelijkheid, waarbij de lijn enkel aan de oppervlakte zichtbaar is. De lasersnelheid ligt dan hoger met een lager vermogen. Als laatste is vlak graveren een optie. De laser beweegt in dit geval net als een printer, zodat er steeds een laagje wordt weggebrand. De afbeelding wordt lijn voor lijn opgebouwd. Het vlak ligt dan verzonken in het karton. Wil je meer weten over de verschillende opties omtrent karton of papier lasersnijden? Neem dan contact met ons op.

Prijs papier lasersnijden

Het bepalen van de prijs voor papier of karton lasersnijden is afhankelijk van een aantal factoren. Hoe groter het te snijden oppervlak, hoe hoger de prijs zal liggen. Het graveren van vlakken kost meer tijd en zal de prijs doen stijgen. Indien je een eigen ontwerp aanlevert, zullen wij de afbeelding controleren en indien nodig corrigeren tegen meerprijs. Tevens kunnen wij de producten uit ons assortiment voor een kleine meerprijs vrijwel altijd personaliseren.

Direct contact opnemen

Wij denken graag met je mee zodat u een mooie persoonlijk product in handen krijgt. Je kunt ons online contactformulier invullen, ons bellen via (+31) (0)6-15-33-10-46 of een e-mail sturen naar info@rb-laser.nl als je vragen hebt over karton of papier lasersnijden. Stuur jouw eigen ontwerp mee wanneer je een eigen producten wilt laten lasersnijden. Geef daarbij informatie over de grootte, oplage en gewenste levertijd. Dit helpt ons bij het meedenken en beantwoorden van vragen. De producten uit ons assortiment bestel je eenvoudig en snel via onze webshop. Papier of karton lasersnijden laat je natuurlijk doen door RB Laser. Maar ook rubber lasersnijden en stof lasersnijden zijn diensten die wij aan jou kunnen leveren!

Papier en karton lasersnijden
Frame voor in een doos B

  Robert en Berit Walraven-Brouwer

  Rooseveltstraat 18V
  2321BM Leiden

  info@rb-laser.nl
  +31 6 15331046

  Privacybeleid, AVG
  Algemene voorwaarden
  Levertijd & Verzenden