Plexiglas lasersnijden op maat

Op zoek naar een specialist voor acrylglas of plexiglas lasersnijden? Of wil je meer te weten komen over het lasergraveren van perspex. Plexiglas, acrylglas en perspex zijn benamingen voor Polymethylmethacrylaat. Deze stof is een transparante thermoplastische kunststof. Plexiglas is een zogenoemde thermoplast wat inhoudt dat het bij verwarming zachter wordt. Dit materiaal wordt het meest gebruikt als vervanger voor gewoon glas. De populariteit van het gebruik van plexiglas komt voort uit de kracht van het product. Het is flexibeler dan gewoon glas wat ervoor zorgt dat het minder snel kan breken.

Acrylglas lasersnijden kan in allerlei soorten en maten. Het wordt gebruikt voor verschillende soorten doeleinden en het bewerken van het materiaal brengt talloze mogelijkheden met zich mee. Een voorbeeld hiervan is een veiligheidsglas. Het materiaal kan in een gewenst vorm of formaat bewerkt worden en gebruikt worden door bijvoorbeeld politieagenten om onderweg achter het glas te kunnen schuilen. Plexiglas lasersnijden kan je gemakkelijk en vakkundig overlaten aan RB Laser. Onze specialisten zijn dagelijks bezig met bewerken, ontwerpen en vormgeven van diverse materialen door middel van een lasersnijder. Het perfecte plaatje zal je dus zeker als eindresultaat ontvangen! Ook voor het bewerken van andere materialen kun je contact met ons opnemen.

Wat is plexiglas precies?

Plexiglas is een kunststof wat in de jaren 30 van de 20e eeuw ontdekt is. De stof is gemaakt van de basismaterialen zwavelzuur, waterstofcyanide methanol en aceton. Bij uitstek zijn dit geen veilig stoffen, maar het eindproduct is dat absoluut wel. Plexiglas is een transparante kunststof die van nature ontzettend stevig is. Het materiaal staat bekend onder verschillende namen zoals onder andere perspex, acrylaat, plexiglas en meer. Dit materiaal is zeer populair vanwege de kracht van het product. Omdat het een transparante kunststof is wordt het veel gebruikt als alternatief voor glas. Glas is relatief gemakkelijk breekbaar. Vanwege de flexibiliteit van plexiglas kan het materiaal tot wel 25 keer zoveel hebben als normaal glas. Daarnaast is het materiaal een stuk lichter en versplinterd het een stuk minder dan normaal glas wanneer het breekt. Plexiglas is een staf wat wel brandbaar is. De stoffen die vrijkomen wanneer het vlam vat zijn niet schadelijke. De restproducten van de kunststof zijn CO2 en water.

Tijdens het bewerken van de kunststof komen ook geen giftige stoffen vrij. Acrylaat lasersnijden is volkomen veilig en brengt daarnaast ook verschillende mogelijkheden met zich mee. Zoals eerder is aangegeven wordt de sterke kunststof voor verschillende doeleinden gebruikt. Onder andere als stevige vervanger van glas in een buitenomgeving. Een concreet voorbeeld is bijvoorbeeld bij reclameborden waarbij er een transparante laag over de posters heen staat.

Waar wordt plexiglas het meest voor gebruikt?

Plexiglas is dus een zeer waardige vervanger van het originele glas. Maar waar wordt de stof het meest voor gebruikt. Plexiglas graveren komt vaak voor wanneer er een afbeelding of tekst op de kunststof afgebeeld moet worden. Dit komt vaak voor bij naambordjes of decoratiestukken die veel in de buitenlucht staan. Hierbij is het belangrijk dat de stof bij slechte weersomstandigheden niet beschadigd raakt. Een ander voorbeeld is in de veranda’s van huizen. Plexiglas is goedkoper, steviger en lichter dan normaal glas en zal ook minder snel breken. Vandaar dat het regelmatig als vervanger van glas gebruikt wordt in de veranda’s van woningen.

Wat zijn de voor- en nadelen van plexiglas

Er zijn verschillende voor- en nadelen verbonden aan plexiglas. Enkelen zijn al eerder benoemd. Allereerst de kracht van het materiaal. Het is een zeer lichte maar stevige stof wat niet gemakkelijk breekt. Het is een flexibele stof die daardoor ook meer kan hebben, omdat het meebeweegt. Het is veel beter bestendig tegen slagen dan normaal glas. Wanneer het dan toch breekt, breekt het niet in honderden scherven. Een ander voordeel ten opzichte van glas is dat plexiglas meer licht doorlaat. De kunststof laat bij dezelfde dikte meer licht doorkomen dan oorspronkelijk glas. Naast deze concrete voordelen zijn er ook een paar nadelen aan de kunststof. Allereerst is het vatbaar voor vuur. De stof zal ook bij hogere temperaturen vervormen. Het is geen hittebestendige stof.

Bewerken van plexiglas

Er zijn verschillende manier om perspex te bewerken. Wij bieden de mogelijkheid om acrylglas te lasersnijden door middel van onze lasermachine. Op deze manier kan de kunststof bewerkt, vervormd en gegraveerd worden. Zo kunnen er teksten en afbeeldingen op de stof uitgebeeld worden maar kan er ook op een grotere schaal een formaat van de stof geproduceerd worden. Verder is het mogelijk om kleine of zeer gedetailleerde vormen uit de kunststof te snijden. Plexiglas kan vanaf 0.5 tot 25 millimeter dikte gesneden worden. Perspex lasersnijden is sneller en efficiënter dan andere manier om de stof te bewerken. De product tolerantie is gemakkelijk te behouden.

De laserstraal van de machine is tot op 0,05 millimeter nauwkeurig. Op deze manier is plexiglas laser graveren zeker secuur en kunnen er verschillen contouren in bewerkt worden naar aanleiding van de wensen van de klant. Doordat er bij het uitsnijden van plexiglas geen druk op het materiaal wordt uitgeoefend, komt de exact gewenste vorm voort uit de werkzaamheden. Het voordeel van lasersnijden is dat er achteraf geen bewerking nodig is. Bij persoonlijke ontwerpen worden de ontwerpen voorafgaand geanalyseerd door onze specialisten, zo wordt er indien nodig lichte aanpassingen toegepast om het optimale resultaat te realiseren.

Voor lasersnijden schakel je RB Laser in!

Bij vragen of opmerkingen over plexiglas laseren kun je altijd snel en gemakkelijk contact met ons opnemen. Onze experts staan klaar om je met je vraagstukken te kunnen helpen of om een prijsopgave op te stellen voor jouw project. Neem bij vragen of interesse direct contact met ons op en dan kunnen we zo snel mogelijk beginnen met het lasersnijden van jouw plexiglas! Je kunt ons bereiken via (+31) (0) 6-15-33-10-46 of stuur een e-mail naar info@rb-laser.nl. Daarnaast kun je bij ons terecht voor materialen als MDF, hout en multiplex.

Voorbeeld wat je met plexiglas lasersnijden kunt doen

Hieronder zie je een voorbeeld van wat de lasersnijder allemaal voor je kan uitsnijden. Hier zie je doorzichtige munten die nauwkeurig uit zijn gesneden met behulp van de lasersnijden. Het mooie effect is dat je erdoorheen kunt kijken.

Plexiglas euro munten uitgestald op een juten zak

  Robert en Berit Walraven-Brouwer

  Rooseveltstraat 18V
  2321BM Leiden

  info@rb-laser.nl
  +31 6 15331046

  Privacybeleid, AVG
  Algemene voorwaarden
  Levertijd & Verzenden