Rubber lasersnijden

Rubber snijden met een lasersnijder geeft een zeer strakke en nauwkeurig snijlijn op een product, die bijna onmogelijk met de hand is na te bootsen. Wanneer je op zoekt bent naar een bedrijf wat jouw product kan lasersnijden, dan hoef je niet verder te zoeken. RB Laser kan jou helpen met het snijden en graveren van meerdere soorten rubber. Wij tekenen, controleren en lasersnijden alles zelf in onze werkplaats en dragen zorg voor een persoonlijke afhandeling en verzending. Meer informatie over rubber lasersnijden lees je hieronder.

Hoe lasersnijden wij rubber?

Rubber kan goed met een lasersnijder gesneden worden. Voor het lasersnijden van rubber van diktes tussen 0,1 mm – 0,7 mm gebruiken wij een CO2 lasersnijder met een laserstraal van 100 watt die via spiegels naar de lens in de snij-kop wordt gebracht. Voor het lasersnijden van rubber letter wij extra goed op de afzuiging, omdat er veel stof vrijkomt. Wij stellen de machine zelf in en bepalen op die manier het perfecte brandpunt. Voordat wij de lasersnijder aanzetten, wordt de tekening nauwkeurig gecontroleerd en aangepast indien nodig. Na afloop van het rubber lasersnijden zorgen wij voor een handmatige afwerking en verpakking.

Welke opties zijn er?

Er zijn een aantal soorten rubber geschikt om te snijden met onze lasersnijder; natuurlijk rubber, microporeuze schuim, siliconenrubber en synthetisch rubber. Deze soorten kunnen wij op twee manieren bewerken voor jou. Ten eerste kunnen wij het rubber door en door lasersnijden en zo ontstaan er patronen in het rubber waar je doorheen kunt kijken. Een tweede optie betreft vlak graveren. Hierbij beweegt de laser als een printer, zodat er steeds een laagje wordt weggebrand. De afbeelding wordt lijn voor lijn opgebouwd. Het vlak ligt dan verzonken in het materiaal. Deze laatste methode is handig voor het maken van stempels met bijvoorbeeld teksten, logo’s of zelfs een foto.

Prijs rubber lasersnijden

De prijs van het lasersnijden van rubber is afhankelijk van jouw wensen. In het algemeen geldt dat hoe groter het te snijden oppervlak, hoe hoger de prijs zal zijn. Hierbij is doorgaans van toepassing dat het graveren van vlakken meer tijd kost en dus duurder zal zijn. Wanneer je jouw eigen ontwerp wilt laten lasersnijden, zullen wij jouw afbeelding moeten controleren wat een meerprijs geeft. Wij maken graag een offerte voor het rubber laseren zodat inzichtelijk wordt welke kosten er zijn.

Direct contact opnemen?

Direct contact opnemen als je rubber wilt laten lasersnijden kan op meerdere manieren. We zijn telefonisch bereikbaar via (+31) (0)6-15-33-10-46. Wanneer je een aanvraag wil doen voor het lasersnijden van jouw eigen ontwerp, stuur je ontwerp dan als bijlage mee met informatie over de grootte, oplage en gewenste levertijd naar info@rb-laser.nl. Of gebruik ons online contactformulier voor een korte vraag. Rubber, stof lasersnijdentriplex lasersnijden of andere materialen laat je natuurlijk over aan RB Laser.

Wat kun je allemaal maken met lasergesneden rubber?

Rubber is een vrij veelvoorkomend materiaal waardoor je er van alles mee kan maken. Om je een idee te geven wat je kunt maken met rubber zie je hieronder enkele voorbeelden van armbanden. Deze kun je gebruiken om bijvoorbeeld een slogan op te zetten, maar ook een telefoonnummer voor in nood of een naam.

Rubberen bandjes uit lasersnijderRubberen bandjes uit lasersnijder2

  Robert en Berit Walraven-Brouwer

  Rooseveltstraat 18V
  2321BM Leiden

  info@rb-laser.nl
  +31 6 15331046

  Privacybeleid, AVG
  Algemene voorwaarden
  Levertijd & Verzenden