Stof lasersnijden

Stof lasersnijden is gemakkelijker, sneller en veiliger dan het snijden met de hand, mes of gereedschap. Onze lasersnijder werkt namelijk contactloos en dat is perfect voor allerlei soorten textiel. En wist je dat er zo minimale kans tot rafelen ontstaat? RB Laser heeft ervaring in het snijden en graveren van eigen ontwerpen en het personaliseren van textielproducten. Wij tekenen, controleren en lasersnijden alles zelf in onze werkplaats en dragen zorg voor een persoonlijke afhandeling en verzending. Wil je stof of textiel laten lasersnijden? Lees dan hieronder verder of neem direct contact met ons op.

Hoe lasersnijden wij stof?

Stof lasersnijden vraagt om aandacht, precisie en nauwkeurigheid. Ook streven wij naar een duurzaam productieproces met gebruik van verantwoorde materialen. Voor het lasersnijden van stoffen en textielsoorten gebruiken wij een CO2 lasersnijder met een laserstraal van 100 watt die via spiegels naar de lens in de snij-kop wordt gebracht. Wij stellen de machine handmatig in en bepalen op die manier het perfecte brandpunt. Het bed van de laser is 90 cm bij 150 cm dus ook het lasersnijden van grotere oppervlaktes is mogelijk. Voordat de lasersnijder gestart wordt, controleren wij nauwkeurig je ontwerp. Na afloop van het lasersnijden van stof of textiel zorgen wij voor een handmatige afwerking en pakken het product netjes in. Zo ben je verzekerd van een uniek kwalitatief product waar met aandacht en zorg aan is gewerkt.

Diverse opties in stof en textiel

Soorten textiel die geschikt zijn voor lasersnijden zijn: vilt, aramide, fleece, kant, polyester, linnen, (bio)katoen en zijde. Al deze stoffen kunnen wij op twee manieren voor jouw bewerken. Ten eerste kunnen wij het materiaal door en door lasersnijden en zo ontstaan er patronen in het textiel waar je doorheen kunt kijken. De laatste optie betreft vlak graveren. Hierbij beweegt de laser als een printer, zodat er steeds een laagje wordt weggebrand. De afbeelding wordt lijn voor lijn opgebouwd. Het vlak ligt dan verzonken in het materiaal en geeft een haptisch effect. Bij het lasersnijden van biologisch textiel (linnen of katoen) worden de geproduceerde lijnsnedes iets bruin van kleur, net als bij het snijden van hout. Dit effect wordt geminimaliseerd door onze lasersnijder, maar ontstaat vrijwel altijd.

Prijs stof lasersnijden

De prijs van textiel lasersnijden wisselt naar gelang van jouw wensen. Hoe groter het te snijden oppervlak, hoe hoger de prijs. Hierbij geldt doorgaans dat het graveren van vlakken meer tijd kost en duurder zal zijn. Wanneer je een eigen ontwerp wil laten lasersnijden, moeten wij jouw afbeelding controleren tegen meerprijs. Tevens kunnen wij de producten uit ons assortiment vrijwel altijd personaliseren. Een offerte voor het lasersnijden van stof of textiel vraag je simpel en snel op via onderstaande mogelijkheden.

Direct contact opnemen?

Direct contact opnemen over lasersnijden van stof of textiel kan op een aantal manieren. Gebruik ons online contactformulier, stuur een e-mail info@rb-laser.nl of bel ons via (+31) (0)6-15-33-10-46. Wanneer je een aanvraag wil doen voor het lasersnijden van jouw eigen ontwerp, stuur je jouw ontwerp het beste direct mee met details over de grootte, oplage en gewenste levertijd. De producten uit ons assortiment bestel je via onze webshop. Stof of textiel lasersnijden laat je natuurlijk doen door RB Laser. Ieder ander materiaal zoals bijvoorbeeld triplex of hout kunnen wij ook snijden!

Stof lasersnijden

  Robert en Berit Walraven-Brouwer

  Rooseveltstraat 18V
  2321BM Leiden

  info@rb-laser.nl
  +31 6 15331046

  Privacybeleid, AVG
  Algemene voorwaarden
  Levertijd & Verzenden