Multiplex lasersnijden door een specialist

Ben je van plan om multiplex platen te te laten lasersnijden? Of zit je eraan te denken om een ontwerp op een multiplex plaat te laten ingraveren? Je zit bij ons aan het juiste adres! Voor het lasersnijden en lasergraveren van allerlei soorten en maten van multiplex kan je bij ons terecht. Multiplex is een plaatvormig materiaal dat opgebouwd is uit een oneven aantal houtfineerlagen die kruislings verlijmd zijn. Multiplex is de benaming voor een plaatvormige oppervlakte dat bestaat uit vijf om meer lagen. Dit is een zeer populair materiaal in woninginrichting markt. Het wordt veel gebruikt in huizen zoals bijvoorbeeld de afwerking van wanden maar ook in bankstellen of andere meubels. Multiplex is een zeer sterk materiaal en wordt daarom veel gebruikt als constructiemateriaal. Ben je dus op zoek naar een professional om platen van dit materiaal te kunnen laten bewerken? Bij RB Laser kun je jouw multiplex lasersnijden in verschillende vormen en maten!

Waarom zou je gebruik maken van multiplex?

Multiplex is een zeer krachtige plaatvormige constructie. Een plaat bestaat vaak uit vijf om meer lagen wat ervoor zorgt dat het een zeer sterk materiaal is. Daarnaast is het ook nog eens een relatief lichte stof. Populieren multiplex platen staan bekend om hun zeer lichte gewicht. Het is de minst zware soort multiplex en daarom een zeer geschikt materiaal om te gebruiken bij projecten waarbij een laag gewicht van toepassing is. Multiplex lasersnijden kan uitgevoerd worden zowel als vormgeving als voor gravering. Populieren multiplex is dan ook zeer geschikt voor het lasergraveren. Dit komt omdat het van nature een lichtbruine kleur heeft wat er bij de gravering voor zorgt dat er een zacht uitziende achtergrond bij de graving gecreëerd wordt.

Er zijn verschillende redenen waarom je dit materiaal zou kunnen laten laseren. Multiplex laseren kan snel en effectief uitgevoerd worden. Dit betekend dat het bij de productie op grote schaal in verhouding sneller geleverd kan worden dan bij andere materialen. Ook kan er bij het multiplex snijden een uiterst nauwkeurige vormgeving toegepast worden om het materiaal niet gemakkelijk uitzet of beschadigd raakt. Verder is er geen nabewerking nodig vanwege de splintervrij snijkanten.

Voor- en nadelen van multiplex

Multiplex laseren heeft verschillende voor- en nadelen. Het materiaal is sterk waardoor het zeer populair is in verschillende sectoren. Denk aan onder meer de bouw of interieurverzorging branche. Het is een materiaal wat gemakkelijk bewerkt kan worden en zeer secuur vormgegeven kan worden. Vanwege de natuurlijke kleur en uitstraling van het materiaal is het ook zeer geschikt om te gebruiken voor graveringen. Een belangrijk nadeel van multiplex komt indirect voort uit zijn voordelen. Het voordeel is dat meerdere lagen ervoor zorgen dat het een zeer sterk materiaal is. Vanwege de meerdere lagen is het echter ook gemakkelijker voor vocht om tussen de lagen te komen en schade aan te brengen aan het materiaal.

Ondanks het feit dat multiplex snel waterschade kan oplopen zijn de mogelijkheden met het materiaal zeer uitgebreid. De zachte en natuurlijke uitstraling van het materiaal zorgt ervoor dat dit ideaal gebruikt kan worden voor diverse projecten, wat weer belangrijk is bij projecten waarbij de uitstraling van groot belang is. Een voorbeeld hiervan is weer de meubelbouw. Meubels moeten netjes en goed afgewerkt zijn. Daarnaast kan multiplex lastig van vorm veranderen of kromtrekken door de meerdere lagen van het materiaal.

Wat kan je ermee doen?

De sterkte en aard van het materiaal zorgt ervoor dat het voornamelijk gebruikt wordt als constructiemateriaal. Een eerder benoemd nadeel van multiplex is de gevoeligheid voor vocht wat tussen de lagen hout kan komen. WBP multiplex is een soort van het materiaal wat wel tegen het water kan. Dit is dus een vorm van het materiaal wat ook voor exterieure doeleinden gebruikt kan worden. Vanwege het fineer blijft het een sterk materiaal. Hierdoor zijn de mogelijkheden voor het bewerken met de bewerkingstechniek lasersnijden zeer uitgebreid. Het kan gebruikt worden om diverse interieurartikelen te maken maar ook als constructie van een wand in een woning.

Waarom je voor RB Laser kunt kiezen

Kortom, ben je op zoek naar de juiste professionals om jouw wensen met het laseren van multiplex te vervullen? Dan ben je hier op de juiste plek. Of het nu gaat om een het graveren of uitsnijden van het materiaal, voor ons is geen klusje te gek. Wij hebben in de loop van tijd al diverse ervaring opgedaan met het werken met een lasermachine. Ons streven is om er een zo efficiënt en duurzaam mogelijke werkwijze op na te laten. De manier waarop wij dit willen bereiken is om zoveel mogelijk materiaal te recyclen. Voordat wij onze lasermachine zijn werk laten doen bereiden wij het ontwerpen goed voor zodat er optimaal gebruik van de kwaliteit van de lasermachine gemaakt kan worden. Geïnteresseerd om een afspraak te maken, of heb je andere vragen? Neem dan snel contact met ons op via (+31) (0) 6-15-33-10-46 of stuur een e-mail naar info@rb-laser.nl. Ook snijden wij andere materialen als hout, MDF en plexiglas.

Voorbeelden van multiplex producten

Hier zie je een voorbeeld wat je kunt maken met multiplex en een lasersnijder. In dit geval zijn een aantal muntstukken met uiterste precisie uitgesneden. Zoals je ziet kun je tot zeer kleine details gaan.

Multiplex euro munten

  Robert en Berit Walraven-Brouwer

  Rooseveltstraat 18V
  2321BM Leiden

  info@rb-laser.nl
  +31 6 15331046

  Privacybeleid, AVG
  Algemene voorwaarden
  Levertijd & Verzenden